Annons

ARBETSDAG – WORKING DAY

DSCN7214Idag har jag arbetat som tolk per telefon för klient i Europa. Här sitter jag i mitt lilla kontor med underbar utsikt. Fantastiskt att tekniken fungerar när man är 12000 kilometer ifrån varandra. Jag kan i princip arbeta var jag än än befinner mig i världen, så länge det finns mottagning förstås.

Telefontolkning fungerar mycket väl och tolkanvändaren slipper resekostnader för tolken. Jag älskar verkligen mitt jobb som tolk, man får en bra insyn i samhället och håller sig uppdaterad. Jag arbetar i bland annat för domstolar, polisen, företag, fackföreningar och som idag för sjukvården. Man lär sig något nytt varje gång. Idag gällde det en operation och jag tolkade för en patient på ett sjukhus i Sverige, som var lokalbedövad under ingreppet. Jag tolkade mellan patienten och sköterskan som hela tiden talade med honom under operationen. Man kan jag tänka sig själv om skulle hamna på sjukhus utomlands och man inte förstår ett ord av det som sägs. Underbart att få en snäcka i örat och få höra allt på sitt eget språk.

Today I have been telephone interpreting with clients in Europe for a couple of hours. Sitting here in my small office with a wonderful view over the sea. Fabulous when then it all works technically being 12000 km apart. I can actually work from any place in world, as long as there is reach of course.

Annons

Telephone interpreting works out really well and the client has no travel costs to pay for the interpreter. I really love my job,  you obtain a very good insight in society. I work amongst others in courts, at the police, for companies and union trade organisations and as today for healthcare. I learn something new every time. Today I was interpreting for a patient during his surgery under local anaesthetic in a hospital in Sweden. I interpreted between the patient and the nurse, who kept on talking to him during the whole operation. You can image yourself if you happen to end up in a hospital abroad and you don’t understand a word of what the doctors explain to you. What a relief to be able to have a headset and hear it all in your own language s_retled2

 

Annons

 

Annons

 

 

 

Annons
Dela på:

Annons

Laddar