Annons
Annons

BEETROOT PIZZA

Just det, jag hade lovat att skriva om min rödbetspizza. Den blev riktig god, men så älskar jag ju rödbetor förstås. Jag hade lovat att laga något vegetariskt åt Willem och Margaux.

Oh yes, I had promised to write about my beetroot pizza.

Annons

It turned out quite nice, but I love everything with beetroot of course. I had promised Willem and Margaux a vegeterian dish.

Till degen hade jag 2 dl rödbet juice, 2 dl vatten, 1 ägg, 15g jäst, 1 matsked olivolja, 3,5 dl bovetemjöl, 1 dl fiberhusk och lite salt. Låt det vila i 50 minuter.

The dough was made of 2 dl of beetroot juice, 1 egg, 15 g yeast, 1 spoon of olive oil, 3,5 dl buckwheat flour, 1 dl fiberhusk (don’t know the English word…) and some salt. Let it rest for 50 minutes.

Sedan lägger man degen på smörpapper i en form och smular 2 paket med buffelmozzarella. Skiva de kokta rödbetarna på osten och strö över fätskriven parmesanost, pinjenötter och timjan. Sätt in de hela ugnen i ungefär 25 minuter i 175 grader,

Put it on a pan and put 2 packages buffel mozzarella on top. Then slice the boiled beetroots and add loads of parmesan cheese, pine nuts and thym. Put in the oven for around 25 minutes, 175 degrees,

Glöm bort mina fula fötter under pizzan, haha!

Forget about my ugly feet under the pizza, haha!

Vi serverade pizzan med lite grön sallad och det var riktig god!

We served the pizza with a green salad and it was really nice!

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar