Annons
Annons

Gårdskyckling i ugnen

Vi har en liten affär i närheten som ringer oss när de får in färsk kyckling direkt från gården. Fastän här gången var det bara två dagar innan vi skulle resa och endast vi två hemma, kunde jag inte motstå att köpa en. Dessa kycklingar kan liknas en kalkon hemma i Sverige. AirPodsen ingår inte i receptet..;D Men de är väldigt praktiska när man vill prata i telefon medan man lagar maten.

Annons

We have a small shop in the vincity that phones us when they have farm chicken available. Although it was only two days before we were leaving and only the two of us at home, I just couldn’t resist buying one. These chicken are the size of a turkey in Sweden. The AirPods are not a part of the recipe….;D But they are very practical to have if you wish to chat to someone while cooking.

Jag fyllde den med grönsaker och kryddor som jag hade hemma i mitt kök härnere i Sydafrika. Färsk salvia, koriander, persilja, rosmarin, potatis, vitlök, citroner, morötter, gul och röd lök, lite bacon, rött vin, salt, peppar, smör och olivolja.

I filled it with veggies and herbs I had at home here in South Africa. Fresh coriander, sage, rosemary, parsley, potatoes, lemons, garlic, carrots, onion, bit of bacon, red wine, salt, pepper, butter and olive oil.

Ugnen på 100 grader och där fick det hela stå och långkoka långsamt i 3 timmar, jag hällde på lite vin och olivolja ibland. Efter 3 timmar stod den kvar i ugnen medan ugnen svalnade och sedan åt vi grytan ljummen med lite sallad. Gott, enkelt och fräscht!

The oven was on 100 degrees and it all slowcooked for 3 hours. I poured some wine and olive oil every now and then. After 3 hours I left it in oven to cool off a bit and served it with a green salad. Tasty, easy and fresh!

 

(16)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar