Annons

MAT TÄVLING – FOOD COMPETITION

 DSCN6717Matlagning över öppen eld är något jag har lärt mig härnere. Egentligen så enkelt och så mycket nyttigare än att bara grilla. Ett sätt att leva och verkligen mycket typiskt sydafrikanskt. Tror att det även hade passat Solsidans Mickans man Fredde, haha!

Cooking a potjie on an open fire is something I have learnt down here.

Annons

In fact so simple and so very healthy. Typically South African and as I see it a way of living.IMG_6226 Vi lagar var sin gryta och börjar med att tända elden vid fyra och sedan hoppar man runt elden med sin träsked tills allt är klart vid 8 tiden.

We are making each a pot and we start already at 4 o’clock and then we jump around the fire with our spoons until it all is ready to eat at around 8 o’clock.IMG_6224Mellan varven hinner vi med ett glas vitt vin och kopplar av. Här ska järngrytan puttra några timmar.

Kram på er!

Between it all we have a glass of white wine and relax. The iron pot is now slowcooking for a couple of hours.

Dela på:

Annons

Laddar