Annons

Obetalbart i Torino

Italien är ju alltid speciellt och underbart. Marie och jag insåg att det här är nog den enda kvällen som vi kommer att orka åka in till centrum så det är bäst att vi tar i kragen och kommer iväg. Vi bor nämligen en bra bit utanför stan och det vore trist att inte ha sett stadskärnan. I morgon börjar vi arbeta och det kommer att bli långa dagar.

Annons

Annons

Vi tog en taxi in, vädret är perfekt omkring 25-26 grader och himlen är blå som synes. Marie är en riktig vandrare och innan jag visste av det hade vi redan promenerat 10.000 steg. Jag var så törstig och faktiskt ganska hungrig också innan jag orkar ta ett steg till.

Vi hamnade på Piazza San Carlo där Marie beställde in två drinkar och lite tilltugg. Inte bra när man är törstig och det var nog dessutom den starkaste Mojiton som jag någonsin har smakat på. Nåväl, vi bestämde oss för att gå vidare och hitta en riktig genuin italiensk restaurang utanför turiststråket. Men först måste vi betala för oss, vilket inte gick så bra. Vi satt hur länge som helst och blev totalt ignorerade av personalen.

Annons

Till slut försökte Marie betala hos den här mannen, en gäst, som satt vid bordet bredvid oss och som råkade vara klädd som kyparna på stället. Haha! Han tog inte illa upp i alla fall och vi fick ett gott skratt.

Men allt löste sig och vi hittade till slut en liten restaurang på en bakgata, åt vår pasta och drack 3 liter mineralvatten för att sedan ta en taxi tillbaka i månskenet till vårt hotell. Godnatt från Turin.

 

Annons
Dela på:

Annons

Laddar