Annons

Punting på Cam

Härligt är det att promenera runt i Cambridge, lite Harry Potter känsla över dessa mäktiga vackra byggnader.

Vi är på väg till floden Cam för att ta en så kallad ”punting” tur, vilket innebär att man sitter i en smal flatbottnad träbåt som stakas i den grunda floden.  Lite Venedig känsla över det hela och väldigt romantiskt.

Annons

Kul att vara på floden, man får möjligheten att se Cambridge från sin bästa sida.

Den här bron byggdes 1831 och var tydligen drottning Viktorias favoritbyggnad i Cambridge. Det sägs att den har fått sitt namn efter alla de studenter som suckande går över den på väg till sina examensprov. I själva verket är den döpt efter den berömda Suckarnas bro i Venedig, som också är inbyggd.

Annons

Tufft jobb att vara båtstakare och samtidigt berätta allt om de vackra byggnaderna och broarna vi passerar. Super gullig tjej med en enorm kunskap att förmedla. Även Willem uppskattade turen, men jag fick verkligen dra med Willem på den här utflykten, han vill ju helst paddla själv.

Men kul hade vi och varje gång som jag besöker ett nytt ställe blir jag förvånad över hur lite man egentligen vet om världen omkring oss. Jag älskar att resa och uppleva nya saker.

Nu reser vi vidare till Egham, där jag har hittat ett hotell som är lite utöver det vanliga, hoppas jag i alla fall, haha! Ganska trött nu, jag tror vi med råge har passerat 20.000 steg idag. Dags för en kall öl i en pub,

Dela på:

Annons

Laddar