Annons

Röd ris sallad och endast handbagage

Vi var på knytkalas eller rättare sagt vi skulle ha 8 personer på middag här hemma, men i sista sekund ändrades det till att vi inte skulle äta hos oss. Vissa personer bor lite rymligare och när vädret slår om kan det ju vara bra att vara flexibel. Hur som helst gjorde jag min ”röd ris sallad” Att få tag i rött ris härnere är riktigt svårt, men jag hade beställt redan före jul och nu så hade man 1 paket åt mig. Nåja, bättre än inget paket i alla fall. Får ta med mig från Sverige nästa gång, fast det är ju precis det som jag försöker att undvika i samband med min ”endast hand luggage policy”- saknar för övrigt även små smörknivar…

Annons

Annons

Recept:

  • Koka riset
  • Sätt in en plåt med bitar av sötpotatis, pumpa, morötter, blomkål och butternut – ca 190 grader
  • Rosta pekannötter i en stekpanna
  • Låt allt kallna och blanda ihop det försiktigt
  • Blanda i ruccola sallad
  • Toppa med blåbär, granatäpple, färsk basilika och några pekannötter som blev över
  • Servera med en god dressing med olivolja, vinäger, färska kryddor och någon citrusfrukt

 

We went to a potluck party (I hope that is the right word in English…). Well actually we had invited 8 people for dinner, but in the last minute it was decided not to have ithe dinner at our place, Some people have more spacious houses and when the weather changes it is good to be flexible. Anyway I made my red rice salad. To get hold of red rice down here, is quite difficult, but I had ordered red rice before Christmas already and now there was 1 package waiting for me. Well just one, but that’s better than no package at all. Maybe I should just take it with me from Sweden next time, although that is very much against my ”only hand luggage policy” – I actually also miss the Swedish wooden butterknives….

Recipe:

  • Cook the rice
  • Put a plate with pieces of sweet potato, pumpkin, carrots, cauliflower and butternut in the oven around 190 degrees
  • Roast pecans in a frying pan
  • Let everything cool off and mix it gently
  • Mix in ruccula salad
  • Top with blueberries, pomegranate, fresh basil and some leftover pecan nuts
  • Serve with a nice dressing with olive oil, vinegar, fresh spices and a citrus fruit

– Strictly hand luggage only –

 

Dela på:

Annons

Laddar