Annons

SYDAFRIKANSK GRYTA – SOUTH AFRICAN POT

DSCN6700Nu ska vi fixa långkok på öppen eld. Massor med härliga färska grönsaker och kryddor förstås och med lamm denna gång.

Now we are cooking a pot on the open fire with lots of wonderful fresh vegetables , herbs and this time  with lamb.

DSCN6711Vi värmer upp järngrytan och bryner köttet i olja, lite smör, lök, färska kryddor, peppar och salt.

We heat up the pot and then we seal the meat with oil, a little butter, onoins, herbs, pepper and salt.DSCN6720DSCN6735Vi jobbar med lager på lager och får aldrig röra i grytan. Lite tomater och svampar.

We work with layers and are not allowed to stir the pot. Some tomatoes and mushrooms.

DSCN6738Fler svampar och sedan butternut och små morötter.

More mushrooms and then the butternut and small carrots.

DSCN6719Vi häller lite vitt vin i grytan och passar på att dricka ett glas av detta verkligen goda vinet.

We pour some white wine in the pot and take the opportunity to have a glass of this really great wine.

DSCN6742Böner, fler svampar och dessa små gula saker som jag inte kan namnet på. På med locket! Efter tre timmars puttrande på den heta kolen var grytan klar. Jag serverade den med blomkålsris och en grön sallad, men glömde att ta bilder…..

Beans, more mushroom and these small yellow things that I do not the name of. On the with lid and cook for three hours on the hot coals the pot was ready. I served it with cauliflower rice and a green sallad, but forgot to take pictures……

Annons

Dela på:

Annons

Laddar