Annons

TIPS TILL MORMOR??

DSCN0554HJÄLP!! Jag ska bli mormor och bonus farmor på samma gång! Dessa två härliga personer ska båda bli förälder för första gången i maj 2017. Min yngsta dotter Margaux med sin Jacob i Stockholm och min yngste bonus son Louw med sin Ilse i Kapstaden.

Annons

Den här bilden tog jag när vi fyra var på en underbar resa vid kusten i Mocambique för någrra år sedan.

HELP!!! I am going to be a grandmother and a bonus grandmother at the same time! These two wonderful persons are both going to become a parent for the first time in May 2017. My youngest daughter Margaux and her Jacob in Stockholm and my youngest bonus son Louw and his Ilse in Cape Town. I took this pic when the four of us we were on holiday in Mozambique a couple of years ago.DSCN0543Min man vet redan hur det är att ha barnbarn eftersom det blir barnbarn nummer 8 för honom, men för mig är detta något helt nytt och spännande. Vad ska man göra och framförallt vad ska man INTE göra!!! Hjälp mig!

My husband already knows how it is to have grandchildren, this will grandchild number 8 for him, but for me this will completely new and very exciting. What is a grandmother supposed to do and even more important what is supposed NOT to do? Help me!DSCN0481Själv fick jag aldrig riktigt träffa min mormor eftersom hon gick bort samma dag som jag fyllde 2 år. Min farmor, Rie Dietz, däremot har varit min förebild i livet. Hon drev egna bolag i hela sitt liv och lärde mig grunderna i bokföring och marknadsföring när jag var 12-13 år och ofta bodde hemma hos henne. Hon designade kläder, ritade mönster och tog in den första stickmaskinen till Nederländerna redan på 1930-talet. Hon och farfar var de första att sälja pappersservetter och underlägg mm till restauranger och hotell i Nederländerna. När farfar gick bort åkte hon och jag till USA tillsammans,  jag var 15 år då, och reste runt där i nästan 3 månader. Ja en sådan mormor vill jag vara!

I never really met my grandmother on my mother’s side as she passed away on my second birthday. My grandmother, Rie Dietz, on my father’s side on the other hand has been my role model in life. She had her own businesses and taught me the basics of bookkeeping and marketing when I was 12-13 years and often stayed with her. She designed clothes and she was the first to market knitting machines in the Netherlands aldready in 1930. She and my grandfather were the first to market paper napkins and place-mats. When my grandfather died, my grandmother and I travelled to the USA for almost three months. YES, that is the kind of grandmother I wish to be! DSCN8825

Kan inte vänta tills vi kan ta med dessa två barnbarn på en spännande resa bland elefanter och giraffer?…… Eller ge dem varsin apa?…

Eller vore det mormor misstag NR 1?

Cannot wait until we can take these two grandchildren on exciting trips amongst elephants and giraffes…. or give them each a monkey?

Or would that be grandma that mistake NO 1?

Dela på:

Annons

Laddar