Annons

Torsk med bönpasta och blomkålspuré

 

Nu är vi tillbaka i Stockholm igen och jag påbörjar min sista månad i Europa innan det bär av till Sydafrika och våren där. Just nu njuter av få umgås med Margaux, Jacob, Theo och barnbarnet Arnold. Jag varvar tolkjobb med familjetid.

Annons

Efter en långhelg i Haag med massor med god mat, goda drycker och bakverk, känns det riktigt skönt att laga en nyttig och enkel torskrätt. Det som behövs för fyra personer är:

Annons
  • 4 bitar torskrygg (jag köpte den frysta)
  • blomkål
  • bönpasta
  • babyspenat
  • smör
  • äggula
  • citron
  • pepparrot
  • peppar, salt och muskotnöt

Jag smörstekte torsken långsamt med lite salt och pressad citron. På med babyspenaten och  bönpastan på fatet, fixade blomkålspurén med lite smör, en äggula, 2 teskedar pepparrot och lite muskotnöt och klickade den runt pastan på fatet. På med torsken och några skivor citron.  Jag gjorde även en liten sås med 1/3 majonnäs, 2/3 crème fraiche, pepparrot, lite citronsaft och svartpeppar till. Klart!

Annons

Det lilla som blev över blev en perfekt lunch för två nästa dag. Ha en härlig onsdag!

Dela på:

Annons

Laddar