Annons

Uppkopplad – Avkopplad

Avkopplad? Avkopplad tror jag nog att jag oftast är eftersom jag har svårt att jaga upp mig över saker. Däremot kan jag må dåligt av ifall mina nära och kära inte mår bra. Det smittar av sig på mig som en förkylning som man inte blir av med. Jag tror även att det blir starkare när man blir äldre, man vill helst att alla ska ha det bra. Här står jag förresten på stranden i Scheveningen och mår mycket bra.

Annons

Relaxed? I feel relaxed most of the time, probably because I am a person that doesn’t get upset so easily. But I do get a bad feeling if someone close to me isn’t feeling well. I take over that feeling like you get someone’s cold. I think even that it becames worse the older you get, you simply want everone to be ok. This is pic from last week on the beach in Scheveningen,  feeling very good.

Annons

Uppkopplad? Jodå mestadels! Det är faktiskt ganska horribelt att jag innan jag bokar ett hotell, först kollar att det finns wi-fi. Men man vill ju hålla kontakt och folk undrar ju om det har hänt något om man inte svarar i telefon eller svarar på ett mejl eller sms inom några timmar. Nåja så är det ju bara och som mormor älskar jag FaceTime för att kunna hålla kontakt med lille Arnold. Själv träffade jag min farmor högst en gång per år på grund av det långa avståndet mellan oss, fast man skrev ju brev och skickade bilder förstås.

Online? Oh yes, mostly! It is quite horrible that I before booking a hotel, I forst check out that they have wi-fi. You do want to be able to stay in contact and it is a fact that when you don’t answer the phone or answer a message or mail within a few hours, people wonder if soemthing has happened. Anyway as a grandma I just love FaceTime to keep in contact with little Arnold. I only met my grandma once a year because we lived far apart in different countries, we wrote letters and sent photos across instead.

Annons

Men igår var det mest avkoppling med den här guldklimpen. Eftersom jag inte hade varit i en lekpark i över 20 år blev jag nog lite chockad över att samtliga vuxna (5 detta fall) satt där och höll på med sina telefoner medan småbarnen gungade och lekte i sandlådan. Det fanns ju inte på kartan när mina barn var små och man undrar ju lite vad det kan ha för effekt på barnen. Jag tror egentligen att det är bättre med skärmtid för småbarn än att ha en vuxen omkring sig som mestadels apatiskt stirrar på en skärm istället för att kommunicera. Vad tror ni eller är jag bara hopplöst gammalmodig?

Yesterday I mostly relaxed with this little angel. I hadn’t been to a playground for over 20 years and I was a bit chocked over the fact that all the adults ( 5 adults all together) in the park were busy with their phones, while the kids were on the swings and playing in the sand. This was of course not the case when my kids were small and I wonder what effect this has on the children. I think it is better to let them watch tv than to have an adult around that is staring at his/her phone instead of communicating. What do you think or am I just very old-fashioned?

Annons
Dela på:

Kommentarer till “Uppkopplad – Avkopplad”

  1. karin viberg skriver: 10 juli, 2018

    Hej Eveline! Jag skulle väldigt gärna åka till Sydafrika o volontärarbeta, det är något som jag alltid velat gjort. Kanske inte just i Sydafrika, men eftersom du bor där delvis så tänkte jag kolla lite med dig. Du får gärna mejla mig så kanske vi kan ha lite kontakt där. Det jag egentligen vill är att faktiskt hjälpa till o att lära mig o utvecklas som människa. Det som känns lite läskigt är att åka med någon organisation o allt bara är ”bluff”. Tycker det är svårt o veta vilka man kan lita på. Är väldigt tacksam för hjälp! Som sagt mejla mig gärna på [email protected] så kan vi höras mer. Tacksam för svar


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar