Annons

Yes, to more friendliness!

Det har blivit lite av en sport för mig att klara säkerhetskontrollen på flygplatser utan anmärkning. Jag menar hur svårt kan det vara? Jag reser i mjuka kläder, skor utan klackar eller tjocka sulor. Mina sladdar, laddare och hörlurar ligger i en fin liten necessär som är genomskinlig och likaså gör mina hudvårdsartiklar och mitt smink. Jag ser till att inte ha för många mynt i plånboken osv osv…. Vidare försöker jag alltid att vara vänlig mot personalen för att få det hela till en positiv del av resandet och trycker gärna på den gröna knappen med den glada gubben när jag lämnar säkerhetskontrollen. I slutändan är de där för att skydda oss.

Annons

It is a bit of challenge for me to pass the security at airports without being checked. How difficult can it be? I wear soft clothes, the right shoes, no heels or thick soles. My cables are all properly put together in a transparent bag just as my make-up and stuff. No coins in my wallet etc etc. I always try to walk through with a smile and some friendliness, in the end they are there to protect us. I usually push on the green button with smiling face on my way out.

Annons

 

I fredags när jag var på väg från Amsterdam till Kapstaden med flyg, blev jag kvar lite extra länge i kontrollen. På Amsterdams flygplats går man nu långsamt över till ett nytt system som innebär att man inte behöver plocka ur någonting ur väskorna längre. Mycket praktiskt! Men så klart, åkte min väska ändå åt vänster och skulle kontrolleras av en ung kvinna som vänligt frågade vems väskan var. Jo, den är min!

Annons

Last Friday when I was on my way from Cape Town to Amsterdam, I had a fun experience at the security at Amsterdam airport and it all took a bit longer. At Schiphol they now are implementing a new system and you don’t have to take anything out of your bags anymore. Very practical and time saving! But of course my bag was going to the left lane and a young woman asked whose bag this was. Well yes, it is mine!

Från det ena till det andra så fick jag den bästa presenten någonsin i julas av Margaux. Det är en runt liten apparat (se nedan) som man använder för att massera och rengöra ansiktet med. Jag fattade först inte alls vad det var. Den jag fick är rosa, man laddar den med en liten USB sladd, sen laddar man ner en app på telefonen, tar ut en liten pad ur en av förpackningarna, skannar påsen med appen så att programmet fattar vilken typ av mask man har satt in på den runda lilla apparaten och sedan är det bara att trycka på ”start” på appen och en vänlig röst talar till dig i 90 sekunder med lite avkopplande bakgrundsmusik på med man applicerar masken. Jag tror ärligt talat att jag aldrig har haft en bättre ansiktsbehandling. Supersnabbt gör det och huden för en riktigt superglow!

Annons

From one thing to the other, Margaux gave me the best gift ever last Christmas. It is a small round little thing (see below), a facial cleansing massager. When I opened it, I didn’t really understand what it was. I got a pink one, you charge it with a USB cable, then you download an app on your phone, you take a pad with a mask out of one of the boxes and then you scan the code on the box with you phone (within the app). After that a friendly voice on your phone takes you through the 90 seconds with a nice background music while you move the round thing on your face. Honestly, I don’t think I’ve ever had a better facial mask. It is a super fast treatment and you end up with a super glow.

Hursomhelst tillbaka till säkerhetskontrollen i Amsterdam i fredags. Jag har numera alltid med mig den här lilla rosa ansiktsmassage manicken och en hel drös med ansiktsmasks förpackningar. När den gulliga tjejen i säkerhetskontrollen i fredags sa att hon letade efter en konstig rund sak i mitt handbagage, fattade jag ganska snabbt vad de hade lagt märke till i skannern, haha! Då undrade hon förstås vad det var och det hela slutade med att jag förklarade det hela för henne, visade henne min Ufo, påsarna och appen på min Iphone. Jag var nästan rädd att hon skulle behålla den när jag sa till henne att jag aldrig har haft en bättre ansiktsmask.

Annons

Anyway, back to the security at the airport in Amsterdam last Friday. I nowadays travel with this little pink face massager thing and a set of different boxes with facial treatments. When the very kind young woman in the security last Friday told me she was looking for a of kind funny little round device in my handluggage, I quickly understood what she they had spotted in the scanner, haha. I showed her the Ufo massager and she wanted to know everything about it, I showed her the app on my phone and boxes with the masks. Told her it was the best I’ve ever had. At some point I was almost scared she was going to keep it.

Det visar att man så lätt kan vända en ibland ganska så stressig situation till en mysig pratstund med en person som man aldrig har träffat innan och antagligen aldrig kommer att träffa igen. Jag säger YES till mer vänlighet!!

Annons

This shows that one easily can turn a sometimes stressful situation into a nice chat with a person you’ve never met before and probably never will met meet again. I say YES to more friendliness!!

Dela på:

Kommentarer till “Yes, to more friendliness!”

  1. Barbro skriver: 28 mars, 2019

    Du är helt rätt!!! Vänlighet är det man behöver mera i världen!!!


Annons

Laddar